X
آقای دکتر مصدق

آقای دکتر مصدق

زنده یاد آقای دکتر محمود مصدق سال 1304 در مشهد متولد شد ، دوره تحصیلات ابتدایی را تا سال پنجم در دبستان علمیه و دبستان منوچهری گذراند و از سال پنجم دبستان تا پایان سال سوم دبیرستان در شهرستان بجنورد به تحصیل پرداخت . سال چهارم را در دبیرستان نظام و سال پنجم را در دبیرستان شوکتیه بیرجند تحصیل نمود و سال ششم نیز در دبیرستان فردوسی مشهد به تحصیل در رشته طبیعی پرداخت . محمود مصدق از آذر ماه 1323 تا آذرماه 1328 بعنوان کارمند بانک ملی مشغول به کار بود .

وی در آذر ماه 1328 وارد دانشکده پزشکی مشهد شد ، و در سال 1338 تحصیل را تمام کرد دوران چهار ساله تخصص را در بخش گوش ، گلو و بینی بیمارستان امام رضا (ع) بعنوان دستیار تخصصی پروفسور مسعود یغمایی طی نمود و در سال 1342 پس از موفقیت در امتحان استادیاری به مدت 2 سال استادیار بخش گوش ، گلو و بینی بود .

در اوایل دهه چهل خورشیدی دولت وقت قانون را به اجرا درآورد مبنی براینکه در صورتیکه پزشکان متخصص گروهی تشکیل داده و شرکت تضامنی تاسیس نمایند دولت نیز با حمایت مالی و پرداخت وام ایشان را در تاسیس موسسات درمانی خصوصی کمک و یاری خواهد نمود : در آن هنگام آقایان دکتر کامرانی ، دکتر هنگوال ، دکتر لطفی ، دکتر اهرابی نژاد و دکتر زابلی نژاد که در بیمارستان گوهرشاد همکار بودند تصمیم به تاسیس شرکت تضامنی و ایجاد یک بیمارستان خصوصی گرفتند اما شرط اول دولت برای پرداخت وام به شرکت های تضامنی درمانی این بود که مسئول فنی موسسه درمانی پزشک آزاد بوده و در استخدام و خدمت هیچ یک از ادارات  و سازمانهای دولتی یا وابسته به دولت نباشد دکتر کامرانی افسر ارتش ، دکتر هنگوال آسیستان متخصص زنان ، دکتر لطفی استادیار دانشکده پزشکی ، دکتر اهرابی نژاد آسیستان تخصصی ارتوپدی و دکتر زابلی نژاد کارمند آستان قدس رضوی بودند ،ایشان به همراه دکتر میر صالحی استادیار گوش ، گلو وبینی ، زمینی را برای تاسیس بیمارستان خریداری نموده و نقشه ساختمان را نیز آماده کرده بودند ، اما مسئول فنی هنوز انتخاب نشده بود .

دکتر محمود مصدق در خصوص نحوه مشارکت خود در تاسیس بیمارستان و زایشگاه سینا چنین می گوید : ( دکتر میرصالحی روزی به ملاقات من آمده و پیشنهاد کرد با شراکت وی یک سهم ( به مبلغ یک میلیون ریال ) از شرکت تضامینی سینا را خریداری نمایم ، من در آن هنگام از دانشکده استعفا داده بودم و بعنوان پزشک آزاد در کار طبابت موفق بودم ، با توجه به اینکه اهل شکار و ورزش بودم روزهای پنجشنبه و جمعه هر هفته را در کوه و دشت می گذراندم دکتر میر صالحی پیشنهاد کرد : وقتی ما شریک باشیم با حضور ایشان ( دکتر میر صالحی ) من خواهم توانست مدت بیشتری  از ایام سال را به ورزش ، شکار و سفر بپردازم . این پیشنهاد باب طبع من بود لذا پذیرفتم و نیمی از سهم را خریداری نمودم . چنانکه گفتم دکتر میر صالحی استادیار گوش ، گلو و بینی دانشکده پزشکی مشهد بود و بنا به دلایلی از جمله ممانعت استاد تخصصی اش از ادامه شراکت با گروه درمانی سینا صرف نظر نمود و من به عنوان شریک و پزشک آزاد مسئولیت درمانی بیمارستان و زایشگاه سینا را بر عهده گرفتم و قدم در راه تاسیس بیمارستان گذاشتیم در حالیکه از وام دولتی هم خبری نشد . پس از مدتی با افزایش مشکلات به کمک دکتر معتمدی و دوستی به نام آقای حسینی آریا که از کارکنان اداره ثبت اسناد بودند شرکت تضامنی را به شرکت سهامی خاص تبدیل نموده و با حضور سهامداران جدید بیمارستان را از خطر ورشکستگی رهانیده و آنرا توسعه دادیم . دکتر محمود مصدق در خرداد ماه 1346 اولین کلنگ احداث ساختمان بیمارستان و زایشگاه سینا را به زمین زد . وی بعنوان مسئول فنی بیمارستان و زایشگاه سینا رسما از بهمن 1347 مشغول به فعالیت شده و تا پایان سال 1383 که از هیات مدیره بیمارستان درخواست بازنشستگی کرد ، به مدت 36 سال صادقانه بعنوان مسئول فنی و رئیس بیمارستان و در دوره هایی نیز در سمتهای رئیس هیات مدیره و یا مدیر عامل انجام وظیفه نمود.

سرانجام دکتر محمود مصدق در 14 خرداد 94 پس ازعمری پر بار در سن 90 سالگی در شهر مشهد بدرود حیات گفت.

دی ان ان