X
بخش زایشگاه

 

 

 

 زایشگاه بیمارستان سینا در طبقه چهارم ودر نزدیکترین فاصله تا اتاق عمل، بخش نوزادان وNICU با مساحت تقریبی 189.25 مترمربع واقع شده است.این بخش شامل 9 تخت لیبر، 2 اتاق زایمان، ا واحد زایمان فیزیولوژیک ، یک اتاق معاینه، سرپرستاری و یک اتاق استراحت پرسنل می باشد.

تعداد تقریبی پرسنل: 13 ماما، یک منشی، 7 کمک بهیار، 2 تنظیف

مسئول بخش: سرکار خانم آزیتا اردکانی (کارشناس مامایی) علاوه بر مسؤليت اداره زايشگاه مسؤليت تدريس و اجراي طرح زايمان ايمن را نيزعهده دار می باشد.

زایشگاه بیمارستان سینا دارای قسمتهای متعددی است که با ذکر فعالیت هر قسمت شرح داده می شود.

1. اتاق معاینه: در بدو ورود به زایشگاه، بیماردر اتاق معاینه که شامل تخت معاینه معمولی ،تخت ژنیکولوژی، ساکشن ، اکسیژن ، ترالی اورژانس و کلیه لوازم مورد نیاز برای معاینه ویا اقدامات فوری می باشد،ویزیت وتحت معاینات اولیه قرار می گیرد و در صورت لزوم پس از تعویض البسه بستری و در صورت عدم نیاز به بستری شدن در زایشگاه با دستورات لازم به قسمتهای دیگر ارجاع می شود.

2. اتاق لیبر: شامل 9 تخت کاملا" اتوماتیک وتجهیز شده  بیمارو 2 کات نوزاد می باشد. این اتاق جهت استراحت خانمهای باردارقبل از زایمان ، سرکلاژ، کورتاژ و سزارین طراحی گردیده است. همچنین خانمهایی که علائم خطر بارداری دارند نیز در این قسمت تحت مراقبت ویژه قرار دارند وکلیه اقدامات درمانی لازم برای خانمهای بارداربستری در زایشگاه در این بخش انجام می شود. تجهیزات اتاق شامل : اکسیژن وساکشن سنترال (به تعداد تختها) ، دستگاههای کنترل قلب و حرکات جنین، انواع سونی کیدها، فشارسنجهای دیجیتال ودستی، ترازوی کنترل وزن بیماران، یخچال دارویی، داروهای مختلف لازم ، ترالی اورژنس و... می باشد. دراین مکان یک نفر همراه آموزش دیده (خانم) می تواند بربالین خانم بارداری که زایمانش آغاز شده حضور یابد.

3. اتاقهای زایمان: شامل دو اتاق که بوسیله پارتیشن کاملا" از هم جدا شده اند و فضائی راحت وامن را برای را برای زایمان فراهم می کنند میباشند. در این فضاها همسران آموزش دیده می توانند (درصورت تمایل خانم باردارو همسر) در موقع تولد نوزادشان حضور داشته باشند. تجهیزات اتاقها شامل دستگاه بیهوشی ،پالس اکسی متری،اکسیژن وساکشن سانترال جهت مادر ونوزاد، دستگاه مانیتورینگ جنین، تخت زایمان، واکوئوم، داروها وتجهیزات لازم جهت زایمان و...می باشد. مادران جهت زایمان به یکی از این اتاقها هدایت میشوند وکلیه امکانات برای رسیدگی به مادر و جنین دراین مکان وجود دارد.

4. استیشن پرستاری: جهت استقرار منشی بخش ، نوشتن دفاتر، نگهداری کتب وجزوات مربوط به بخش ، ثبت کامپیوتری، شستن وپک کردن وسایل مورد استفاده قرار می گیرد.

5. واحد زایمان ایمن: به مساحت 25.2 متر مربع ، شامل یک اتاق و سرویس بهداشتی می باشد. در این قسمت وان آب مخصوص زایمان نیز تعبیه شده است وامکان استفاده از آن هم برای تسکین وکاهش درد و هم زایمان وجود دارد. امکانات وتجهیزات این واحد شامل تخت پیشرفته زایمان،تخت استراحت مادر باردار، کات نوزاد، ساکشن واکسیژن جهت مادر ونوزاد، واکوئوم، چراغ معاینه، توپ تولد، سونی کید و تجهیزات کامل زایمان می باشد. این فضا در اختیار کسانی گذاشته میشود که می خواهند از لحظه ورود تا 2 ساعت بعد از زایمان همسرشان ویا یک همراه به آنها کمک نماید و درکنارشان باشد.لازمه استفاده از این امکانات گذراندن دوره آموزشی کلاسهای بارداری است تا خانم باردارو همسرش بتوانند در کمال آرامش وبا اطلاعات کافی از روشهای کاهش درد مناسب برای خانم باردار استفاده نمایند.

در این مکان همسر می تواند از بدو بستری تا پس از زایمان در تمام مراحل در کنار خانم باردار باقی بماند. در ضمن امکان استفاده از آب که یکی از روشهای کاهش درد زایمان است در این اتاق فراهم بوده وحتی زائو در صورت تمایل می تواند زایمان در آب انجام دهد. در این بیمارستان به عنوان اولین بیمارستان خصوصی استان طرح زایمان فیزیولوژیک اجرا میگردد که مادر می تواند از روشهای غیر دارویی کاهش درد مثل گرما درمانی، سرما درمانی، فشار درمانی، ماساژ درمانی، آب درمانی، رایحه درمانی، موسیقی درمانی، تنفس، تن آرامی، تغییر وضعیت و حرکت، تمرکز و تجسم، هیپنوتیزم و سایر امکانات ونیز در صورت نیاز از روشهای دارویی متداول استفاده نماید.

کلاسهای دوران بارداری بیمارستان در مکانی جداگانه در کلینیک بیارستان دایر می باشدکه از هفته 20 بارداری آغاز میگردد و در طی 8 جلسه آموزشهای لازم در زمینه مشکلات دوران بارداری ، مراقبتها و بهداشت بارداری ، تغذیه، مشکلات روحی و روانی دوران بارداری و پس از آن، روشهای کاهش درد زایمان، زایمان، بازدید از زایشگاه، فیلمهای زایمان واطلاعاتی در مورد نوزاد ارائه می شود. پس از شرکت در این کلاسها مادر باردار می تواند آگاهانه روش مناسب زایمان را شخصا" انتخاب نماید و به روشهای علمی ومعتبر بارداری را پشت سر نهاده واز نوزاد خود به بهترین نحو مراقبت کند.

شایان ذکر است که در 2 جلسه از کلاسها که در روزهای جمعه برگزار می شود امکان حضور همسران نیز وجود دارد.

(برای کسب اطلاعات بیشتر علاقمندان می توانند با تلفن 8591566 (0513)در ساعات اداری تماس حاصل کرده، یا به آدرس (info@sinahosp.ir) ایمیل ارسال ودر کوتاه ترین زمان راهنمایی لازم را دریافت نمایند.

دی ان ان